Hamstringblessures die vaak voorkomen bij atleten

Inzicht in de feiten over hamstringblessures is heel belangrijk. Vooral voor degenen onder u die vaak sporten of werken als atleten. Want dit is een type blessure dat atleten vaak treft.

Feiten over hamstringblessures

Je kunt je hamstrings blesseren bij activiteiten waarbij je veel rent en springt of plotseling stopt en start. Hier zijn enkele feiten over hamstringblessures die vaak voorkomen bij sporters:

Het gebeurt veel met voetballers

Hamstringblessures zijn blessures die vaak voorkomen bij voetballers. Het is een aandoening waarbij de hamstringspieren verdraaid zijn, maar er kan ook een scheur ontstaan.

Deze blessures ontstaan meestal tijdens het rennen en springen. Deze twee bewegingen komen het meest voor bij voetbalwedstrijden. Toch kan deze aandoening ook voorkomen bij atleten van andere sporten.

Zelfs beroemde atleten hebben het meegemaakt

Een ander interessant feit is dat hamstringblessures ook zijn opgetreden bij stervoetballers als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Als gevolg van deze blessure moesten beiden enkele weken aan de kant om te herstellen.

Naast de voetballers overkwam de blessure ook Stephen Curry, basketballer en ster van het Golden State Warriors team.

Dit letsel is een schrikbeeld, want het aantal terugkerende incidenten van dit letsel is zeer hoog. Bovendien zal de sporter een relatief langere periode van rust nodig hebben om te genezen dan bij de eerste hamstringblessure.

Het volgende feit van de hamstringblessure heeft te maken met het diagnostische proces. Er zijn vele series tests die atleten moeten ondergaan, vooral in het voetbal, om hun fysieke uithoudingsvermogen te bepalen, bijvoorbeeld een spiertest. Dit probleem komt vaak voor bij voetballers, maar ook bij sporters. En het is noodzakelijk om naar rehabilitatie te gaan.

Bij deze test kijkt de arts of er een evenwicht is tussen de quadriceps en de hamstrings. Interessant is dat deskundigen uit deze test kunnen opmaken of de speler al dan niet een hamstringblessure heeft.